B O E K E N

N I E U W E   P U B L I C A T I E

 

DE SPIN VAN KONING DAVID

(autobiografie deel 2)

72 pagina's

8 extra hoofdstukken in navolging op Het rode gevaar

 

Jezus van Nazareth

80 km/u met de Zundapp

Lee Towers op eenzame hoogte

Het derde boek van Ron Broekhart, De Spin van koning David, met 8 extra hoofdstukken in navolging op Het rode gevaar. Verhalen uit de jaren '60, '70 en '80, waarin de muzikale ontwikkeling van de auteur de rode draad vormt. Drie decennia doorspekt met hilarische, spannende en ontroerende verhalen die de levensloop van de auteur voor een groot deel hebben bepaald.

 

1971 Jezus van Nazareth

 

...…Hij vertelde dat hij was hij ingedeeld in een groep om de herberg van De Barmhartige Samaritaan te bezoeken. Vol verbazing wachtte hij af wat zou volgen en concludeerde vooralsnog dat daar wel een reden voor zou zijn. Toen de groep bij een herberg was gearriveerd, die als een toeristische attractie met Amerikaans aandoende reclameborden was opgeleukt, vertelde de reisleider op een verveelde en ongeïnteresseerde toon dat dit de beroemde herberg was die in de bijbel wordt genoemd....….

1976 Tomaten plukken

 

.........….terwijl ik stond te wachten genoot ik van de serene stilte in de straten voordat het geluid van de Puch zich schuldig zou maken aan lucht- en geluidsvervuiling. Terwijl we de nacht achter ons lieten en de dageraad tegemoet reden bleven wij de gehele rit stil en ontwaakten we langzaam uit onze ochtendroes....……

VERKRIJGBAAR IN ELKE BOEKWINKEL IN NEDERLAND EN BELGIE.

OOK TE BESTELLEN VIA WWW.BOEKENBESTELLEN.NL

16,50

Review

 

Beste Ron,

 

mooie verhalen, geestig ook, een genoegen om te lezen. Geheimzinnig vind ik dat de titel luidt De spin van koning David en andere verhalen, dus je verwacht in de bundel zelf een verhaal met de titel De spin van koning David. Maar zo’n verhaal is er niet. Ik vind dat wel een goede grap.

 

Maarten 't Hart

 

 

Hoi Ron,

 

vandaag 'De spin van koning David & andere verhalen' uitgelezen. Was weer even een 'terug in de tijd' ervaring. Ook weer genoten van je verhalen. De tijd van de concerten, Free Record Shop, tomaten plukken, etc.

 

Groetjes Jaantje Prince

Review

 

Dag Ron,

 

net als 'Het rode gevaar' leest ook dit boek heerlijk weg. Vooral het hoofdstuk over je Russische oma is prachtig en beschrijf je heel duidelijk hoe het is om als oudere te moeten lijden onder dementie. Het is een grappig verhaal, maar met een trieste ondergrond, wat een combinatie.

 

Groet Franz van Willigen